Folyamatfejlesztés és változásmenedzsment - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Folyamatfejlesztés és változásmenedzsment

Lean Six Sigma pont hu - LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Általános ·
Tags: Változásmenedzsmentfolyamatfejlesztésötletládaprojektmegvalósításújítás

Folyamatfejlesztés és változásmenedzsment
Sajnos a Nehéz emberek című film egyelőre nem fellelhető youtube.com videói között, azonban a Vörös föld című 1982-ben készült alkotás remek korrajzot szolgáltat mindenki számára.

Lean Six Sigma folyamatfejlesztés során nem is olyan ritkán megtörik a kezdeti lendület, amennyiben nem sikerül kellő támogatást szerezni a megvalósításhoz, melynek számos oka lehet:

 • Nem megfelelően kidolgozott projekt definíció

 • Túlságosan nagy / kicsi projekt fókusz

 • A projekt végrehajtása valamilyen más kritikus projekt eredményétől függ

 • Lassú visszacsatolás

 • Olyan erőforrást igényel (pl. szakértő kolléga), aki / amely már most is nagyon leterhelt

 • Információáramlás hiányossága (nem megfelelő kommunikáció)

 • Együttműködés helyett versengés a szervezeten belül (eltérő részcélok -> vállalati Brown mozgás)

 • Hiányosságok a költség - haszon tervezés során > beláthatatlan megtérülés

 • A fontos - sürgős mátrix rossz negyedén van a hangsúly a szervezeten belül (folyamatos tűzoltás, vagy időrabló apróságok őrlik fel az energiákat)

 • Gátló szervezeti kultúra 1. - a „Hogyan lehet?” helyett a „Miért nem lehet?”-en a hangsúly

 • Gátló szervezeti kultúra 2. nincs „szponzor”, vagy „mentor”, hogy támogatást nyújtson

 • stb.


Konjunktúra ciklus elemzéssel foglalkozó gazdaságkutatók vallják, hogy a történelem ismétli önmagát, azonban 1982-höz képest ma már nem a párttitkár az, akinek az engedélye szükséges, hanem valaki másé. Ez a személy lehet közvetlenül a tulajdonos, a közgyűlés, vagy valamelyik menedzser helyben, vagy a központban.

Mely jelenet ismerős az Ön számára a fenti filmet megtekintve Lean Six Sigma folyamatfejlesztése során?
Került már hasonló helyzetbe, mint Németh Imre vájár?
Mit tett volna 1982-ben, illetve ma, mint ötletgazda, vagy vezető?

Ha véleménye van és megosztaná, vagy szeretné elkerülni a hasonló szituációkat jelentkezzen Lean Six Sigma képzésünkre az info@cashflownavigator.hu címen!

Jó folyamatfejlesztést kívánunk!


A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. Lean Six Sigma filozófiája: A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft - egyesek szerint Magyarország legfelkészültebb és legjobb ár-érték arányt nyújtó Six Sigma képzési és tanácsadási szolgáltatója - vallja, hogy hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára kulcs üzleti folyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Célja, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és Six Sigma projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási tanácsadás révén. Ezáltal a Lean Six Sigma tanácsadásban résztvevő vállalatok versenyképessége javul, hatékonyabban és veszteségmentesen képesek kulcs üzleti folyamataikat működtetni, meglévő vevőik igényeit kielégíteni, vagy új piacokat megszerezni és hosszútávon fenntartani. Six Sigma Green Belt és Six Sigma Black Belt képzések segítségével tanuló szervezetté a Six Sigma tanácsadásban résztvevő vállalat tanuló szervezetté alakul át, így a munkatársak motiváltsága megnő, kreatívabb, jobb problémamegoldókká válnak. Six Sigma képzés és projektmenedzsment során a résztvevők megismerkednek a DMAIC folyamat lépéseivel egészen a projekt alapító okirat készítésétől, a folyamattérkép megrajzolását követően, a mérőrendszer analízissel, vagy angolul gage R&R-ral. Six Sigma projektjükben statisztikai adatgyűjtést követően folyamatképességet számítanak, hipotéziseket fogalmaznak meg, amelyeket statisztikai elemzésekkel fogadnak el, vagy cáfolnak meg, hogy a kulcs folyamatot jellemző probléma gyökéroka feltárásra kerüljön. A megoldás helyességét statisztikai módszerekkel ellenőrzik, s végül a Lean Six Sigma projekt eredményeket statisztikai folyamat kontroll grafikonokkal (SPC grafikon) ellenőrzik, s a Six Sigma projekt szempontjából kritikus inputokra toleranciákat, illetve kontroll tervet határoznak meg. A Lean Six Sigma projekt végrehajtása során részletesebben ismerik meg az üzleti folyamatokat, feltárásra kerülnek újabb folyamatfejlesztési lehetőségek, amelyekre újabb Lean Six Sigma projektet indíthatnak ezáltal valódi folyamatos folyamatfejlesztést végrehajtó tanuló vállalattá válik a szervezet.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz