Gyors átállás IKEA módra - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Lean Six Sigma folyamatfejlesztes
|

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerreTel.: +36 30 650 7588info@cashflownavigator.hu

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gyors átállás IKEA módra

Lean Six Sigma pont hu - LEAN SIX SIGMA tanácsadás
Közzétette itt Lean ·
Tags: Leangyorsátállás

Gyors átállás IKEA módra

IKEA nemcsak praktikus bútorairól, vagy innovatív üzletpolitikájáról híres, hanem vicces reklámjairól is, melyekből szép csokorra való található Youtube-on. Ez utóbbiak közül szeretnénk most megosztani egyik kedvencünket:Remélhetőleg kedves olvasó nem kerül hasonlóan extrém helyzetbe, de bizony akár otthon is el lehet gondolkozni néhány apróbb "fejlesztésen", melynek hatására a reggeli munkába indulás gyorsabb, illetve problémamentes lehet.

Néhány ötlet, amivel
+ belső időket külsővé varázsolhat:

- „Kisfiam! Nyomás aludni, mert reggel nem bírsz felkelni!”
- „Kislányom! Most este döntsd el melyik pörgős szoknyádat szeretnéd felvenni az oviba holnap reggel, mert nem akarom hallgatni a cirkuszt és vasalni sem lesz kedvem!”
- „Apu! Ha este borotválkoznál, akkor segíthetnél anyunak a reggeli elkészítésénél…”


+ soros feladatokat párhuzamosíthat:

- Valószínűleg nincs lehetősége 2 fürdőszobai csap kialakítására, viszont már 2 tükör is nagyban segíthet, hogy időben elindulhassanak
- „Gyerekek! Elég nagyok vagytok már ahhoz, hogy én öltöztesselek benneteket. Tessék felvenni a kirakott ruhákat!”


+ ellenőrző listákkal kevesebb az „átmunkálás”:

- Gyerekeknek: „Lecke? Tornazsák? Tízórai? Esőkabát?”
- Apának: „2L tej, felvágott, paprika, kenyér”

+ poka yoke megoldást alkalmazhat:

- Ne karnyújtáson belül tárolja az ébresztőórát ágya mellett

Jó folyamatfejlesztést kívánunk mindannyiuknak!

Ui.:
Ugye a szűk keresztmetszetre koncentrál első körben? :-)
A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. Lean Six Sigma filozófiája: A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft - egyesek szerint Magyarország legfelkészültebb és legjobb ár-érték arányt nyújtó Six Sigma képzési és tanácsadási szolgáltatója - vallja, hogy hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára kulcs üzleti folyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Célja, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és Six Sigma projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási tanácsadás révén. Ezáltal a Lean Six Sigma tanácsadásban résztvevő vállalatok versenyképessége javul, hatékonyabban és veszteségmentesen képesek kulcs üzleti folyamataikat működtetni, meglévő vevőik igényeit kielégíteni, vagy új piacokat megszerezni és hosszútávon fenntartani. Six Sigma Green Belt és Six Sigma Black Belt képzések segítségével tanuló szervezetté a Six Sigma tanácsadásban résztvevő vállalat tanuló szervezetté alakul át, így a munkatársak motiváltsága megnő, kreatívabb, jobb problémamegoldókká válnak. Six Sigma képzés és projektmenedzsment során a résztvevők megismerkednek a DMAIC folyamat lépéseivel egészen a projekt alapító okirat készítésétől, a folyamattérkép megrajzolását követően, a mérőrendszer analízissel, vagy angolul gage R&R-ral. Six Sigma projektjükben statisztikai adatgyűjtést követően folyamatképességet számítanak, hipotéziseket fogalmaznak meg, amelyeket statisztikai elemzésekkel fogadnak el, vagy cáfolnak meg, hogy a kulcs folyamatot jellemző probléma gyökéroka feltárásra kerüljön. A megoldás helyességét statisztikai módszerekkel ellenőrzik, s végül a Lean Six Sigma projekt eredményeket statisztikai folyamat kontroll grafikonokkal (SPC grafikon) ellenőrzik, s a Six Sigma projekt szempontjából kritikus inputokra toleranciákat, illetve kontroll tervet határoznak meg. A Lean Six Sigma projekt végrehajtása során részletesebben ismerik meg az üzleti folyamatokat, feltárásra kerülnek újabb folyamatfejlesztési lehetőségek, amelyekre újabb Lean Six Sigma projektet indíthatnak ezáltal valódi folyamatos folyamatfejlesztést végrehajtó tanuló vállalattá válik a szervezet.

Lean sebesség +Six Sigma minőség egyszerree-mail: info@cashflownavigator.huTel: +36 30 650 7588

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz