Általános - Lean Six Sigma Folyamatfejlesztő Szakértői blog - Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. - LEAN SIX SIGMA tanácsadás

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Miért szeressük a statisztikát?

Közzétette Fehér Norbert itt Általános · 23/4/2017 15:13:03
Tags: Statisztika

Miért szeressük a statisztikát?

Izgalmas Ted.com előadás statisztikáról érdekes interaktív grafikonok segítségével Alan Smith-től.

Az Egyesült Királyság kormánya 2003-ban kutatást végeztetett. A kutatás a lakosság számolókészségét mérte föl. Megdöbbenéssel tapasztalták, hogy a munkaképes korú felnőttek 47%-ának számolókészsége nem érte el még az 1. szintet sem. Pedig hát az 1. szint – az elégséges érettségi eredmény. Ez a törtekkel, százalékokkal és a tízes számrendszerrel bánni tudás készsége. Az eredmény heves vitát váltott ki a kormányban. Módosították az előírásokat. Beruháztak. Majd 2011-ben megismételték a fölmérést.

Találják ki, hogyan változott ez a szám!

Felment 49-re...

Amikor közzétette ezt számot a Financial Timesban, az egyik olvasó viccelődött:
"A szám csak a lakosság 51%-át döbbenti meg."

Az előadás szövegét fordította: Pallós Peter

További Ted.com előadások statisztikáról.


Top 5 kockázat 2017-ben

Közzétette Fehér Norbert itt Általános · 14/1/2017 10:38:41
Tags: KockázatWorldEconomicForum

Top 5 kockázat 2017-ben

A World Economic Forum 2017-ben ismét megjelentette a "The Global Risk Report" című kiadványát. Az alábbi 3 perces videó 5 pontban foglalja össze a legfontosabb trendeket, melyek közül kettőt Ön is biztosan meg tudna tippelni:

  • Klímaváltozás - Az elmúlt 16 év átlaghőmérséklete a legmelegebb 17 között van, amióta rendszeresen rögzítik a meteorológiai adatokat

  • A technológiai forradalom okozta automatizáció hatására USA-ban 1997 és 2007 között az iparban található munkahelyek 86%-a megszűnt, ezzel szemben a mezőgazdaság területén ez a csökkenés "csak" 14%-os méretű volt.


Vajon mi az a 3 másik kockázat, amire a figyelmet fel kívánják hívni?

Mit jelent mindez Magyarország, sőt az Ön és családja számára, mint magánszemély, illetve, mint munkavállaló?

Idén is lesz miről beszélni Davosban...A teljes riport, illetve press conference anyaga itt található:
https://www.weforum.org/reports/the-global-risks-report-2017
Cp/cpk karácsonyra

Közzétette Fehér Norbert itt Általános · 19/12/2016 12:18:58
Tags: Cp/cpk

Cp/cpk karácsonyra

Az alábbi folyamatképesség illusztrációval szeretnék nagyon kellemes karácsonyt és Lean Six Sigma projektekben gazdag új évet kívánni minden olvasónak!

Jó pihenést és találkozunk 2017-ben!

Ipar 4.0 -> Logisztika 4.0

Közzétette Fehér Norbert itt Általános · 16/10/2016 13:16:11
Tags: Ipar4.0Logisztika4.0LeanLogisztika

Ipar 4.0 -> Logisztika 4.0

Milyen munkahelyek keletkeznek és szűnnek meg az ipar 4.0 okozta forradalom hatására a logisztika területén, ha végigmegyünk a SCOR modellen?

Vajon még csak most kezdődik, vagy már visszafordíthatatlanul zajlik ez az egész folyamat?

Emlékszik?

A korábbi ipari forradalmakat az alábbiak jellemezték:

  • Ipar 1.0 - Az ember többé nem kell, hogy állati erőre támaszkodjon

  • Ipar 2.0 - Tömegtermelés elterjedése

  • Ipar 3.0 - Digitalizáció milliárdok számára válik elérhetőve


A 4. ipari forradalom, vagy ipar 4.0 (industry 4.0) egy ábrában:Egy előrejelzés pedig arról, hogy mikor várható ipar 4.0 okozta eddig ismert eredmények tömeges elterjedése a logisztikában:Olvassa el legfrissebb kutatási jelentésünket esettanulmányaink között!
Ki mondta, hogy a statisztika unalmas?

Közzétette Fehér Norbert itt Általános · 26/9/2016 19:35:39
Tags: Statisztikakshvizuálmenedzsment

Ki mondta, hogy a statisztika unalmas?


Izgalmas infografikát osztott meg KSH a honlapján, mely egy 1000 fős mintán keresztül mutatja be mit csinál egy átlag magyar a nap 24 órájában.

Gondolta, hogy a magyarok 17%-a már délután 5-kor a TV előtt ül és kedvenc sorozatát nézi?

Mit gondol? Az Ön kulcs üzleti folyamatait jellemző kulcs mutatókat hogyan lehet hasonlóan izgalmasan bemutatni, hogy Lean Six Sigma fejlesztéséhez támogatókat találjon?

Kattintson a képre az animáció megtekintéséhez!Előzmények
A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft. Lean Six Sigma filozófiája: A Cash Flow Navigátor Tanácsadó Kft - egyesek szerint Magyarország legfelkészültebb és legjobb ár-érték arányt nyújtó Six Sigma képzési és tanácsadási szolgáltatója - vallja, hogy hazánkban működő termelővállalatok és szolgáltatók számára kulcs üzleti folyamataik javításához és versenyképességük megtartásához elengedhetetlen a korszerű folyamatfejlesztő és minőségjavító módszerek, technikák ismerete, mint pédául a Lean Six Sigma módszer. Célja, hogy Lean Six Sigma folyamatfejlesztési, illetve problémamegoldó módszerek oktatásával, kihelyezett Lean Six Sigma képzések tartásával, továbbá Lean Six Sigma projektek vezetésével és Six Sigma projektek mentorálásával az e területen dolgozó szakemberek számára támogatást nyújtson folyamatfejlesztési, minőségjavítási tanácsadás révén. Ezáltal a Lean Six Sigma tanácsadásban résztvevő vállalatok versenyképessége javul, hatékonyabban és veszteségmentesen képesek kulcs üzleti folyamataikat működtetni, meglévő vevőik igényeit kielégíteni, vagy új piacokat megszerezni és hosszútávon fenntartani. Six Sigma Green Belt és Six Sigma Black Belt képzések segítségével tanuló szervezetté a Six Sigma tanácsadásban résztvevő vállalat tanuló szervezetté alakul át, így a munkatársak motiváltsága megnő, kreatívabb, jobb problémamegoldókká válnak. Six Sigma képzés és projektmenedzsment során a résztvevők megismerkednek a DMAIC folyamat lépéseivel egészen a projekt alapító okirat készítésétől, a folyamattérkép megrajzolását követően, a mérőrendszer analízissel, vagy angolul gage R&R-ral. Six Sigma projektjükben statisztikai adatgyűjtést követően folyamatképességet számítanak, hipotéziseket fogalmaznak meg, amelyeket statisztikai elemzésekkel fogadnak el, vagy cáfolnak meg, hogy a kulcs folyamatot jellemző probléma gyökéroka feltárásra kerüljön. A megoldás helyességét statisztikai módszerekkel ellenőrzik, s végül a Lean Six Sigma projekt eredményeket statisztikai folyamat kontroll grafikonokkal (SPC grafikon) ellenőrzik, s a Six Sigma projekt szempontjából kritikus inputokra toleranciákat, illetve kontroll tervet határoznak meg. A Lean Six Sigma projekt végrehajtása során részletesebben ismerik meg az üzleti folyamatokat, feltárásra kerülnek újabb folyamatfejlesztési lehetőségek, amelyekre újabb Lean Six Sigma projektet indíthatnak ezáltal valódi folyamatos folyamatfejlesztést végrehajtó tanuló vállalattá válik a szervezet.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz